Camping Le Soleil in Argelès-sur-Mer

Laatst bezocht: juni 2022

LeSoleil-strand We vinden dit een heerlijke camping. Na hier diverse keren in het hoogseizoen te zijn geweest, blijven we komen in voor- of naseizoen. De camping ligt pal naast het strand en er is een schitterend zwembad. Je mag zelf een vrije plek uitzoeken.
In 2015 tm. 2018 is er veel vernieuwd, vooral sportfaciliteiten.
De beachbar is ook verplaatst en gemoderniseerd. Er zijn daar vaak leuke optredens. Op de camping zelf heb je er overigens geen last van.
Tot 2014 was de wifi erg moeizaam ivm. onvoldoende bandbreedte. In 2015 is dit blijkbaar opgelost en over de hele camping uitgerold. Bij ons was de verbinding in ieder geval razendsnel.
De kampwinkel is niet groot, maar heeft een behoorlijk assortiment.

Het is aan te raden fietsen mee te nemen (of te huren). In de omgeving zijn ze druk bezig nieuwe fietspaden aan te leggen. In het hoogseizoen kan het met de auto nogal moeizaam zijn ivm. de drukte. Dorp en supermarkten (Intermarché, Aldi, Lidl) zijn nu prima bereikbaar met de fiets. Eventueel gaat er een toeristentreintje, waar je bij de camping kunt instappen. Voor een bezoek aan Collioure of Perpignan maakten wij gebruik van de 1 euro bus. De halte voor Perpignan is 5 min. lopen, die voor Collioure 20 minuten. Saint Cyprien kan tegenwoordig ook prima met de fiets.

Bekijk onderstaande video om een indruk te krijgen van de camping (juli 2018) en omgeving.